Biolchim

Biolchim által ajánlott repce technológia

Az őszi lombtrágyázás elsődleges célja a télállóság fokozása, amelyet cink, foszfor és bór tartalmú készítményekkel tudunk elérni. A tavaszi lombkezelések növénykondícionálókkal és lombtrágyákkal, a termésmennyiség növelés érdekében a repce speciális igényeire fókuszálnak. A magas kén igény kielégítésére, a becők jobb beköttetésére és a kondíció javítására törekszünk.

Technológia

A MAGNISTART NP Zn a jobb gyökeresedés biztosítása érdekében a repce korai kritikus szakaszában ad azonnal felvehető foszfort és cinket. Az új generációs vetőgépek megjelenésével megnőtt az igény kisdózisú, koncentrált foszfor tartalmú starter oldat kijuttatására. A 30%-os foszfor és emelt cink (7% Zn) tartalmú PHOSTART Zn gyors kezdeti fejlődést tud biztosítani a repce számára.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Vetés előtt
vagy vetéssel
egy menetben

PHOSTART Zn
folyékony starter
(3-30-0 + 7 Zn)
vagy
MAGNISTART
mikrogranulátum
(11-47-0 + 4,5 S + 1,6 Zn)

10-20 l/ha
15 kg/ha
Gyors egyöntetűbb kelés,
erőteljes indulás.

Az ősszel gyenge, fiatal, fejlődésben visszamaradt repcéket FYLLOTON-nal vagy FYLLOTON + BOROMIN GEL kombinációjával érdemes kezelni az erősebb növekedés, jobb kondíció és a bór hiány megelőzése érdekében.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Vetés után
2-4 leveles korban

FYLLOTON
(30% feletti aminosav)

FYLLOTON
(30% feletti aminosav)
+
BOROMIN GEL
(11% B)

2-3 l/ha
2 l/ha
+
1 l/ha
Intenzív növekedés
és
jobb kondíció.

Kiemelten fontos, hogy a tél beállta előtt fejlett gyökérzettel és erős gyökérnyakkal rendelkezzen a repce, ennek érdekében kell kijuttatni a PHOSTART Zn-et önmagában vagy regulátorral együtt.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Regulátorral
egymenetben

PHOSTART Zn
folyékony starter
(3-30-0 + 7 Zn)

2 l/ha
Serkenti a gyökérnövekedést,
kifagyás veszélyét mérsékli,
intenzív fejlődést tesz
lehetővé és a tankeverék
pH-át is savanyítja.

Kora tavasszal SHIFT-et érdemes alkalmazni, amellyel jelentősen tudjuk gyarapítani a gyökértömeget, ennek hatására jelentősen nő az oldalhajtás képződési hajlam és a termésmennyiség. A 2018 évi aszályos időjárásban +17% terméstöbblettel hálálta meg a kezelést a kísérleti állomány.

Szarvas 2018.
(állománykezelés tavasszal tőlevélrózsás állapot, 2,5 l/ha dózis, 4 ismétlés átlagában)

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Tőlevélrózsás
állapottól
szárbaindulásig

SHIFT

2-2,5 l/ha
Nagyobb gyökérzet,
több oldalelágazódás,
magasabb becőszám.

Stresszhelyzetek elleni védekezés és általános kondíció javítás céljából a huminsav alapú technológia minden fejlődési fázisban alkalmazható. A NOV@ lombon keresztül használva növeli a fotoszintézis aktivitását, ennek eredményeként segít a stresszhelyzetek pl.: jég-, fagykár, homokverés esetén. A fokozott fotoszintézis komoly terméshozam növelő hatást is eredményez. Virágzásban és ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható, sőt a talajra jutatott mennyiség sem vész el, mert talajon keresztüli hatással is bír.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Szárbaindulástól
betakarítás végig,
virágzásban is

NOV@
(növénykondícionáló)

4 l/ha
Kiváló kondíció
és homogén állomány,
nagyobb termésátlag.

Szárbaindulástól, a becő kinevelés végéig jelentős nitrogén szükséglet lép fel, ezt az igényt alapvetően talajon keresztül pótoljuk, de bizonyos esetekben (pl.: csapadékhiány) ez korlátozott. Ilyenkor a hosszú hatástartamú NU-SLOW 28 nagy segítség, mert 3-5 héten át lombon keresztül támogatja a repcét.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Szárbaindulástól
becő telítődésig

NU-SLOW 28
(343 g/l N)

7-10 l/ha
(3-5 l/100 l víz)
Zöldítő hatás,
magasabb termésmennyiség.

A tenyészidőszak során a megnövekedett mikroelem és kén igényt a MICROCOMPLEX-szel pótoljuk. A magas 35%-os kéntartalom a zsírsav szintézisén keresztül növeli az olajtartalmat, melynek hatására javul a minőség és a terméshozam.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Szárbaindulástól
becők érésének kezdetéig

MICROCOMPLEX
(15% Mg + 35% S
+ mikroelemek)

2-2,5 kg/ha
Magasabb olajtartalom.

A technológia kihagyhatatlan része a virágok élettartamának fokozása, a virágzás intenzitásának, a bekötött becők számának növelése. A fenti cél érdekében hagyományos technológia során csak bór készítményeket alkalmaznak pl. BOROMIN GEL, GREENLEAF B. Innovatív technológiai megoldás ebben a fenofázisban a FOLICIST használata, amellyel kombinációs partnerként a becőszám, termékenyülési ráta és a termésátlag tovább növelhető.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Zöld bimbós állapottól
elvirágzás végéig
többször is

FOLICIST
(növénykondícionáló)
+
BOROMIN GEL
vagy
GREENLEAF B

0,5-1 l/ha
+
1 l/ha
vagy
1,5 kg/ha
Hosszabb virágzás,
magasabb becőszám.

Igényelje szántóföldi katalógusunkat elektronikus formátumban!