Biolchim

Növény-kondicionáló extrákkal: FOLICIST

BIOLCHIM HUNGARY KFT.

A KERTÉSZEK PROFI PARTNERE

A terméket 2015-ben engedélyeztette a Biolchim Hungary Kft. Az engedélyezési eljárás során beállított Nébih-kísérletek is kiugróan jó eredményeket mutattak.

NÉBIH 2015 regisztrációs kísérlet

Csatordai Lászlót, a Biolchim Hungary Kft. szakmai vezetőjét kérdeztük meg, hogy a termékkel kapcsolatban az elmúlt öt évben milyen tapasztalatokat sikerült összegyűjteni a felhasználás során.

A Folicist-használók köre évről évre bővül, zöldség- és szántóföldi kultúrákban. A tapasztalat az, hogy mi is folyamatosan tanulunk a partnerkörünktől, hogy miként használjuk ki a termék nyújtotta előnyöket. Rengeteg kísérletet állítottunk be különböző kultúrákban, és a mért eredmények minden esetben alátámasztották a készítmény használatának előnyeit. Számomra az első meglepő eredményt szőlőben produkálta, ahol rügygyapjas állapotban és virágzásban kijuttatva jelentősen csökkentette a madárkás fürtök mennyiségét, illetve több fürt is jelentősen vállasodott. A dinnyetermesztésben folyamatosan bővül a Folicist használata. A korai intenzív görögdinnyében alagútfólia-levétel után, növényvédelmi kezeléssel egy-mentben, megnöveli a korai dinnyék arányát és darabszámát. Folyamatos használata javasolt paradicsom-, paprika-, uborkaállományokban 5-10 napos időközönként a jobb kötés, termésnövekedés érdekében. Szamócatermesztésnél nagyon fontos a jó íz és a tetszetős méret, megjelenés.
A Folicistes kezelések esetén nő a virágzás intenzitása, javul a kötődés és piacosabb, jobb minőségű terméseket tudnak értékesíteni a termelők. Az idei hideg tavaszon többen használták a terméket csonthéjasok kötődésének, fokozására. Úgy tűnik, hogy a kezelések az extrém időjárás ellenére is sikeresek voltak, bár még előttünk áll a természetes gyümölcshullás időszaka.

Zöldborsó kísérleti eredmény Szarvas 2019

négy ismétlés átlagában

Szántóföldre kitekintve jelentős felhasználás van zöldborsókultúrákban, ahol a kezelések hatására átlagosan 10%-kal nőttek a termésmennyiségek, fajtától és vetési időtől függően. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a mák-, zöldbab-, bab-, olajretek-termesztésben is igen hatékonyan növeli a termésmennyiséget a készítmény. A nagy szántó földi növényeknél elsősorban repcében, napraforgóban és szójában alkalmazzák a jobb kötődés, intenzívebb virágzás, nagyobb termésmennyiség érdekében.
A Folicistet házikerti és nagyüzemi felhasználásra is javasoljuk. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő nélküli növénykondicionáló, természetes összetevőkből. A készítmény összetételéről bővebb információt a www.biolchim.hu honlapon kaphatnak.

Eredményes termesztést kíván a Biolchim Hungary Kft. nevében Csatordai László szakmai vezető

Sikeres termesztést kíván a Biolchim csapata nevében:
Csatordai László
Tel.: +36 30 691 6391