Biolchim

Biolchim által ajánlott olajtök technológia

Hazánkban az olajtök termőterülete évről évre növekszik jövedelmezősége miatt. A termesztés intenzitására jellemző az extenzív, fél intenzív technológia. Az olajtök a nagy lombfelület miatt a lombkezelésekre jól reagál.

Technológia

Az elvetett mag csírázását a késő tavasszal fellépő csapadék hiány, és az alacsony talajhőmérséklet korlátozza. Kompenzálni lehet a problémát starterek alkalmazásával, amelyben a magas foszfor és cink elősegíti az intenzív gyökérnövekedést a jobb víz és tápanyag hasznosulást.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Vetéssel
egymenetben

PHOSTART Zn
folyékony starter
(3-30-0 + 7 Zn)
vagy
MAGNISTART NP Zn
mikrogranulátum
(11-47-0 + 4,5 S + 1,6 Zn)

20-25 l/ha
vagy
15-25 kg/ha
Erőteljesebb kelés
és intenzív
gyökér fejlődése.

Az olajtöknek már az első bimbók megjelenésekor biztosítani kell NOV@-val a virágzáshoz szükséges kondíciót. A bór hiányból adódó terméskiesés megelőzése érdekében, érdemes fokozni a hatását BOROMIN GEL-lel.

Elvirágzás után ismételten javasolt a NOV@ használata, mert a kezelés jelentősen növeli a fotoszintézis aktivitását, így pozitív hatással van az olajtartalomra, a termésátlagra, és a termesztés sikerére.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Virágzás előtt

NOV@
(növénykondícionáló)
+
BOROMIN GEL
(11% B)

5 l/ha
+
1 l/ha
Jó kondíció,
stressz csökkentés,
kötödés fokozása.
Elvirágzás után

NOV@
(növénykondícionáló)

5 l/ha

Fővirágzásban érdemes használni a FOLICIST speciális kötődést fokozó növénykondícionálót, melynek komplex hatása segít fedezni a virágzás extra energiaigényét. Ezáltal egyöntetű virágzást és magasabb kötés számot eredményez.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Fővirágzásban

FOLICIST
(növénykondícionáló)

1-1,5 l/ha
Egyöntetű virágzás,
megbízhatóbb kötés,
kevesebb terméselrugás.

Összetolás előtt az olajtököt intenzív kálium ellátásban kell részesíteni, hogy időre egyöntetűen beérjen, és az olajtartalom is jó legyen. A K-BOMBER által kijuttatott magas káliumszint alapjaiban határozza meg a termesztés mennyiségi és minőségi sikerét.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
Összetolás előtt
10-14 nappal

K-BOMBER
(0-6-56)

4 kg/ha
Gyorsítja az érési
folyamatokat,
növeli az olajtartalmat.