Biolchim

Biolchim által ajánlott zöldborsó, zöldbab, szója technológia

A hüvelyesek érzékenyek a nagy melegre és komoly terméskieséssel reagálnak a hőségnapokra, csapadék hiányra. Kiemelten fontos a stressz hatások csökkentése, ezzel növelve a termésmennyiséget. A növényvédelmi technológiába több kezelést be kell illeszteni a kórokozók és kártevők miatt, ezeknél a permetezéseknél minden esetben ajánlott lombtrágya vagy növénykondícionáló használata.

Technológia

A hüvelyes növények első lombleveleinek megjelenéséig nem alakul ki szimbiózis a nitrogén gyűjtő baktériumokkal. Az „éhezési szakaszban” gyorsan felvehető
szerves nitrogén biztosítja a korai fejlődéshez szükséges plusz energiát, ebben az időszakban a FYLLOTON-nal történő kezelés igen hatékony a magas aminosav
és alga tartalom miatt.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
2-5 cm állapottól
virágzásig

FYLLOTON
(30% feletti aminosav)

2-3 l/ha
Zöldítő hatás és
homogén állomány.

A hüvelyesek termesztésének sikere elsősorban azon múlik, hogy hány hüvelyt tudunk a növényünkre „pakolni”. A stresszhelyzetek a bekötött hüvelyek számát szabályozzák le, ezért érdemes ebben az időszakban növénykondícionálással arra törekedni, hogy minél több virágot hozzon a növényünk és azok lehetőleg be is kössenek. A FOLICIST erre az élettani problémára jelent megoldást. A termék komplex hatása erősíti és egyöntetűbbé teszi a virágzást, illetve jobb kötődést biztosít. A kezelés további eredménye, hogy mérsékli a termékenyüléskor fellépő abiotikus stresszt.


A kezelés hatása a GREENLEAF B lombtrágyával fokozható.

Biolchim-katalogus-2019-x1a-121
Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
1. kezelés:
Virágzás kezdetén

FOLICIST
(növénykondícionáló)
+
GREENLEAF B
(14-11-6 + 8 B)

0,5 -1 l/ha
+
1, 5 kg/ha
Egyöntetű virágzás
és jobb terméskötődés.
2. kezelés:
Fővirágzáskor

FOLICIST
(növénykondícionáló)
+
GREENLEAF B
(14-11-6 + 8 B)

0,5 -1 l/ha
+
1, 5 kg/ha

A NOV@ hatására jelentősen nő a fotoszintézis aktivitása, így a gyomirtás és a stresszhelyzetek után is gyorsabban tudnak regenerálódni a hüvelyesek, így növelve a terméshozamot.

Kijuttatás Termék neve Dózis Hatás
3-4 levéltől
betakarítás végéig,
virágzásban is
gyomirtás után

NOV@
(növénykondícionáló)

4 l/ha
Kiváló kondíció
és ellenálló,
homogén állomány,
gyomirtó stressz mérséklése.

Igényelje szántóföldi katalógusunkat elektronikus formátumban!