Biolchim

Az utóbbi években a szélsőséges időjárás következtében megemelkedett a hőségnapok száma, ami egyre magasabb hőmérséklettel és UV sugárzással, viharokkal, jégesőkkel, hosszú aszályos periódusokkal párosul, ezáltal növényeinknek egyre több segítségre van szüksége a megszokott termésmennyiség eléréséhez vagy az eredményes gazdálkodás fenntartásához. A biostimulátorok olyan természetes vagy mesterséges anyagokat tartalmaznak, melyek bele tudnak szólni a növények anyagcsere folyamataiba és fejlődésébe, melynek hatására fokozódik a stresszhatásokkal szembeni tolerancia, növekedési erély, a termés mennyisége és minősége. Mindemellett a lombon vagy talajon keresztül kijuttatott tápanyagot a növények jobban tudják hasznosítani. Érdemes, azonban körültekintőnek lennünk abban, hogy az adott problémára milyen hatóanyagú terméket választunk. Teljesen más problémák orvoslására valók az alga, az aminosav, a huminsav, fulvosav alapú készítmények.

NOV@

Lombon és talajon keresztül is ható növénykondicionáló

FYLLOTON

”Az alternatív energiaforrás” ÖSSZETÉTEL Enzimatikus hidrolízissel kinyert növényi aminosav, Barna alga kivonat (Ascophyllum nodosum) FELHASZNÁLÁSÁNAK ELŐNYEI Aminosavak és barna alga kivonat együttes szinergista hatása. Az energiaszükséglet biztosítása mellett, serkenti a lombtömeg fejlődését. A piacon fellelhető egyik legmagasabb hatóanyag tartalom. Fokozza a növényvédőszerek és lombtrágyák hatékonyságát. Segít a stresszhelyzetek leküzdésében. FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Növény energiaigényének kielégítésére: 2-3 […]

FOLICIST®

”Gyorsabban köt, mint a nagymama” ÖSSZETÉTEL Barna alga kivonat (Ascophyllum nodosum), Folsav, Acetyl-thioproline (ATCA), Enzimatikus hidrolízissel kinyert növényi aminosavak FELHASZNÁLÁSÁNAK ELŐNYEI Csökkenti a stresszt és javítja a kötődést. Az ATCA aktiválja az anyagcsere energia termelő folyamatait. A folsav, más néven B9 vitamin számos, igen fontos kémiai és biológiai folyamatban játszik elengedhetetlen szerepet, részt vesz az […]

PHYLEN

Stresszellenes hatású lombtrágya ÖSSZETÉTEL N: 17,5%, szerves N: 0,5%, Urea: 7%, Urea-formaldehid: 10%, vízben oldódó magnézium-oxid: 2,5%, vízben oldódó kén-trioxid 5% SZERVES SZÉN: 9% FELHASZNÁLÁSÁNAK ELŐNYEI aminosavas lombtrágya fehérje és energiaszintézis energiaforrása, a növekedést segíti kén- és magnézium tartalommal minőségjavító Antistressz forrás, aszálytűrést fokozza, elősegíti a vegetatív fejlődést Megakadályozza a környezeti stressz miatti növekedési leállást […]

ALGÁK

Termékeink barna algát, Ascophyllum nodosum-ot tartalmaznak. A barna algák az árapály zónákban élnek, meglehetősen szélsőséges körülmény közt, ezáltal kimondottan magas bennük az értékes növényi hormonok aránya. Felhasználásuk, mind a lombon keresztül (lombtömeg növelésre, terméskötődés fokozására), mind talajon keresztül (gyökértömeg növelésére) hatásos.

HUMINSAVAK

A huminsavak nagy molekulatömegű, magas széntartalmú, barnás színű vegyületek, amelyek tartalmaznak nitrogént, foszfort és ként. Kiváló természetes kelátképző tulajdonságainak köszönhetően, adalékanyag nélkül alkalmas a hasznos fémionok kelát-komplexbe való megkötésére, ezáltal segítve a biztos hasznosulást, azonban a toxikus fémeket felvehetetlenné teszi a növény számára. Lombtrágyaként fotoszintetikus aktivitás növelésére (klorofill főleg fémionokból áll), anyagcsere folyamatok serkentése alkalmazható.

FULVOSAVAK

A huminsavakkal ellentétben a fulvosavak kis molekulatömegű vegyületek. Lombtrágyaként használva a kis molekulatömege miatt, nagyon gyorsan maradék nélkül hasznosul és megnyitják a növény sejtfalát, sőt egyes kutatások szerint a sejtmembránt is, segítve így az egyéb hatóanyagok (pl. lombtrágyák, peszticidek) hasznosulását.

AMINOSAVAK

Az aminosavak a fehérjék alkotóelemei. Ezen aminosavak előállítása idő és energia igényes folyamat. Ezáltal, ha ezeket az aminosavakat mi adjuk a növénynek „készen”, időt és főleg rengeteg energiát spórolunk. Ez elsősorban a növény energiaigényének kritikus időszakaiban lehet nagyon fontos (pl. csírázás-gyökeresedés, szármegnyúlás, virágzás, zöldbimbós-csillagbimbós állapot, zászlóslevél kiterülése), amikor a megspórolt energiát a termés mennyiségi és minőségi paraméterinek növelésére, kötődés javítására fordíthatja.

GLICIN-BETAIN

A glicin-betain ún. antistressz fehérje, amely segítséget nyújt a fotoszintetikus aktivitás fenntartásában, növeli a növények abiotikus stressz elleni tűrőképességét, továbbá erősíti a növény immunrendszerét. Aszályban a szárazságtűrő képességet jelentősen képes növelni.