Biolchim

A nagy visszatérő

A növényvédőszerek folyamatos kivonása nagy gondot okoz a gazdáknak. A kivont hatóanyagokat pótolni kell, új módszereket és megoldásokat kell keresni. A PHOSFIK egy új és innovatív megoldást nyújt a termelőknek a peronoszpórával szemben, egészen a termés érésig.

ÖSSZETÉTEL ÉS FELHASZNÁLÁS:

A PHOSFIK hatóanyaga a kálium-foszfonát, amely a növényben természetes hatóanyaggá bomlik le, ami a növényi védekezőképességet stimuláló felszívódó anyag (FRAC kód: P07),ez közvetlen fungicid hatással is rendelkezik.

ALKALMAZÁS ELŐNYEI:

  • A gyors felszívódás után a növény minden egyes részébe eljut, még a friss fiatal hajtásokba is, így nyújt folyamatos belső védelmet.
  • Növeli a növény ellenállóképességét, segít a korokozó elleni védekezésben.
  • Serkenti a fitoalexinek, a növény természetes védekező anyagainak bioszintézisét, amelyek védik a fertőzés által érintett szöveteket, korlátozva azok terjedését.

FELHASZNÁLÁSRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK:

Kultúra Károsító Kezelés módja Kezelések
évenkénti
maximális száma
Két kezelés között
eltelt minimális
időtartam (nap)
Dózis (l/ha) Permetlé
(l/ha)
Kezelés ideje
(fenológiai állapot
szerint)
Szőlő szőlő
peronoszpóra
blokk 6 10 1 – 4 200-1000 Ötödik levéltől
(BBCH 15)
Fogyasztásra
érettségig
(BBCH 89)
váltott kezelés 5 20

ELŐÍRT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Szőlőben a kezeléseket a fertőzésveszélyes időszakban előrejelzésre alapozottan, a tünetek megjelenése előtt kell elkezdeni. A készítményt blokkosított kezelés formájában, vagy más, peronoszpóra elleni készítményekkel váltakozva lehet kijuttatni.

Blokk kezeléskor a permetezéseket egymást követően 6 alkalommal, 10-14 naponként javasolt elvégezni. A szerrotációban történő kijuttatáskor a készítménnyel végzett kezeléseket 20-28 naponként célszerű megismételni.

FONTOS!

A kijuttatott dózist és a permetlé mennyiségét a megadott értékhatárok között a művelésmódtól, a védendő lombfelület nagyságától, és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

KEVERHETŐSÉG:

A készítményt kontakt hatású rézzel és ásványi olajokkal nem lehet keverni. Felhasználás előtt keverési próba javasolt. A kombinációkból eredő esetleges negatív hatások miatt próba kijuttatás is indokolt lehet.

MSDS-ek: